Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Lebanski vodovod nabavio novu radnu mašinu

Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ iz Lebana nabavilo je novu radnu mašinu mini utovarivač vrednosti 78.000 evra. Mašina je nabavljena uz pomoć granta od strane ambasade Japana u Srbiji. 

Kako ističe V.D. direktora lebanskog vodovda Miodrag Spasić ova mašina bila je neophodna ovom preduzeću za obavljanje redovnih delatnosti koje su mu poverene od strane lokalne samouprave.

„Zahvaljuljući ovoj mašini u velikoj meri olakšaćemo naš rad, a nadamo se da ćemo i ostvariti neke dodatne prihode, koji će nam dobro doći“ ističe Spasić.

     

Mašina je nabavljena u okviru programa POPOS koji finansria ambasada Japana u Srbiji. Pored radne mašine Vodovod je nabavio i 9 priključaka koji idu uz ovu mašinu a to su daska za sneg, elevator za sneg, autočistilica, mešalica za beton, pikamer koji se postavlja na mašinu, produžena rovokopačka ruka, pored toga nabavljene su i dve nezavisne mašine za sečenje asfalta, kao i mali pikamer koji radi na struju i koji će Vodovod koristii za neke manje havarije koje su u podrumskim prostorijama ističe Mile Stanojković, koji je u lebanskom Vodovodu zadužen za Javne nabvke i bezbednost i zaštitu na radu.

„Nama je bila neophodna ova mala mašina za neke uže ulice. Pored mašine uspeli smo da dobijemo i ovih 9 priključaka za mini utovarivač koji mnogo olakšavaju rad sa ovom mašinom“ ističe Stanojković. On dodaje da su danas stigla još dva priključka za mini utovarivač tako da je sada radna mašina kompletirana sa svim priključcima.

„Za rad sa mašinom obučili smo tri radnika koji će rukovati njome i koji su dobili potvrdu za rad sa ovim mini utovarivačem“ zaključuje Stanojković.

Novom radnom mašinom je mnogo lakše raditi u nekim uskim ulicama jer ona može da priđe i na metar od havarije zato što je mnogo manja nego recimo skip ističu u JKP „Vodovod“.