Leskovac Vesti

Leskovac dobio novu mlečnu halu na novoj pijaci

Radovi na izgradnji mlečne hale na prostoru na kojem je u toku izgradnja nove pijace su završeni, a kompletna pijaca biće gotova za oko mesec dana. Uređenje čitavog ovog prostora otpočelo je, upravo, premeštanjem objekta ove hale sa nekadašnje zelene pijace u centralni deo novog kompleksa.

Vrednost prve faze investicije koja je podrazumevala izgradnju mlečne hale sa demontažom i rušenjem postojeće, bila je oko 5.600.000 dinara. Izvođač radova bila je AD „Crna Trava“ iz Leskovca.

Druga faza radova, između ostalog, podrazumeva izgradnju lokala komercijalne namene, izgradnju objekata sa zgradom uprave Javnog preduzeća „Pijaca“, kao i izgradnju kompletne infrastrukture za potrebe pijace i pripadajućeg poslovnog prostora.
Za realizaciju druge faze raspisana su tri tendera ukupne vrednosti preko 80 miliona dinara i investiciju zajednički sprovodeDirekcija za urbanizam i izgradnju i Stambena agencija grada Leskovca.

Radovi na izgradnji i uređenju nove pijace u Leskovcu povereni su AD „Crnoj Travi“ iz Leskovca, a vrednost ugovora oko 26.000.000 dinara. Radovi su u toku.

Kada je reč o radovima na parternom uređenju prostora nove pijace sa prilazima iz Mlinske i ulice Kralja Petra Injih obavlja „Maki plast“ iz Togočevca. Vrednost ugovora je oko 7,5 miliona dinara.
Stambena agencija je sprovela postupak odabira izvođača za izgradnju zgrada i objekata nove pijace u Leskovcu. Ovi poslovi pripali su firmi „Centum“ Leskovac, a njihova vrednost je oko 35 miliona dinara. U toku su radovi na izgradnji lokala komercijalne namene po obodu pijačnog kompleksa prema Mlinskoj ulici i ulici Kralja Petra I.

Izvođač je ispostavio 3 privremene situacije sa izvedenim radovima od ukupno oko 10 miliona. Sve ispostavljene situacije su isplaćene u roku od 7 dana.Sada se završavaju grubi građevinski radovi, a očekuje se završetak ugovorenih radova za mesec dana.