Jablanički okrug Leskovac Politika Vesti

LESKOVAC: Forum žena SNS-a najoštrije osuđuje nasilje i vređanje žena

Članice foruma žena Srpske napredne stranke u Leskovcu održale su danas konferenciju za novinare na kojoj su najoštrije osudile vređanje i ponižavanje pripadnica lepšeg pola, posebno prozivajući opozicioni Savez za Srbiju i glumca Sergeja Trfunovića.

Kristina Vasiljković, predsednica Foruma žena Srpske napredne stranke kazala je na današnjoj konferenciji da je povod za reakciju to što se nasilje svakoga dana promoviše od strane Saveza za Srbiju i to promovisanje je javno i svakodnevno, nad ženama.

„Mi žene ne smemo da trpimo nasilje, Srpska napredna stranka se zalaže za jednakost i ravnopravnost, za solidarnost, za pružanje jednakih šansi za sve. Mi ne delimo ljude na muškarce i žene. Upravo mi žene SNS-a koje činimo Forum žena ovog Gradskog odbora svakodnevno se trudimo i želimo da osnažimo žene. Da nam žene budu na pozicijama odlučivanja i mi tu podršku imamo, najpre od strane našeg predsednika Aleksandra Vučića, zatim i od našeg predsednika Gradskog odbora dr Gorana Cvetanovića. Mi se, zapravo, borimo za pristojnu Srbiju, a ne određeni savezi kao što su Jeremićev, Obradovićev i Trifunovićev savez čije upravo program nasilje u društvu i nasilje nad ženama. To nije pristojna Srbija i to ne smemo tolerisati. Zato danas poziva sve žene koje se bave javnim poslom i čiji glas može da se čuje, da najoštrije osude sve uvrede koje su oni izgovorili nad ženama“ – kazala je Kristina Vasiljković, predsednica Foruma žena Srpske napredne stranke.

 

Novinarka Jugmedie kazala je da novinarke i novinari u Leskovcu doživljavaju slične uvrede i da im se čak preti ubistvom, Vasiljkovića je rekla da je današnja reakcija u ime svih takvih slučajeva, ali i uputila na nadležno tužilaštvo.

(ICJ)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Komentara: 1

  1. Bravo za ceo Jablanički okrug! Udružimo se i podržimo zajedno! Jedinstveno u borbi protiv nasilja nad ženama!

Komentarisanje je zatvoreno.