Društvo Jablanički okrug Leskovac Vesti

LESKOVAC: Isplata subvencija poljoprivrednim proizvođačima

U Vučju je započeta isplata subvencija poljoprivrednim proizvođačima koje je Grad Leskovac putem fonda za razvoj poljoprivrede za subvencije poljoprivrednim proizvođačima ove godine izdvojio 24 miliona dinara. Pravo na subvencije ostvarilo je 722 poljoprivrednika.

Među njima su meštani Barja, Belog Potoka, Brze, Bukove Glave, Bunuškog Čifluka, Velikog Trnjana, Vine, Vučja, Gorine, Gornje i Donje Bunuše, Drvodelje, Žabljana, Igrišta, Kaluđerca, Miroševca, Nakrivnja, Palukuće, Presečine, Radonjice, Slavujevca, Strojkovca, Todorovca, Crcavca, Čukljenika, Šainovca, Šišinca i Melova.

Od 2013. do kraja 2017. godine izdvojeno je 140 miliona za podsticaj poljoprivrede, a preko 4000 poljoprivrednika je dobilo ove subvencije.

Poljoprivrednicima se obratio gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović:“ Danas je ovde 176 vas kojima je pripalo 4,4 miliona dinara. Uložite ih u razvoj svojih domaćinstava. Leskovac će vam uvek biti siguran partner na koga možete da se oslonite.“

U ime poljoprivrednih proizvođača svim prisutnima se obratio Srđan Mladenović iz Todorovca, koji je zahvalio gradonačelniku na ovim podsticajima, ističući da su oni jako bitni za svakog poljoprivrednika, kako bi mogli da nastave da ulažu u svoju proizvodnju.

(Grad Leskovac)