Leskovac Vesti

Leskovac – Miloš Cvetanović imenovan za vd načelnika Gradske uprave

Leskovac – Na sednici Gradskog veća usvojena je odluka o imenovanju  Miloša Cvetanovića za vršioca dužnosti načelnika objedinjene Gradske uprave grada Leskovca.

Miloš Cvetanović, diplomirani pravnik po profesiji , je razrešen funkcije načelnika Gradske uprave za imovinu i imovinsko pravne poslove koju je obavljao od 4. decembra 2014. godine i odlukom Gradskog veća postavljen na mesto vd načelnika do postavljenja načelnika Gradske uprave grada Leskovca.

Odlukom Gradskog veća usvojen je izveštaj komisije za rešavanje u upravnom postupku u drugom stepenu za rešavanje sukoba nadležnosti sa prve sednice održane 22.februara ove godine. Usvojen je predlog odluke kojom je grad Leskovac saglasan da učestvuje sa pola miliona dinara u sufinansiranju projekta vrednosti million dinara , a reč je o manifestaciji Međunarodni susreti žena pisaca za koje će Narodna biblioteka Radoje Domanović konkurisati na konkursu kod resornog ministarstva.

Odobren je zahtev za odobravanje novčanih sredstava u iznosu 100 hiljada dinara za izgradnju novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka Nurdor . Reč je o novcu koji je bio opredeljen za prijem povodom Sretenja , ali nije održan odlukom lokalne samouprave a novac je opredeljen u ove svrhe.