Leskovac Vesti

Leskovac: Na Visokoj poslovnoj školi promovisane tri publikacije o turističkim potencijalima grada

U prostorijama Visoke poslovne škole održana je svečana promocija trilogije publikacija („Osam milenijuma kulturnog nasleđa Leskovca“, „Leskovac Festivali koje će voleti sva Vaša čula“, „Najubav roštilj na cel’ svet“), koja objedinjava najznačajnije segmente turizma Grada Leskovca, a koji se ogledaju u bogatstvu kulturno-istorijskog nasleđa i nadaleko čuvenoj leskovačkoj kuhinji.

09.03.2016. škola 2
Publikacije predstavljaju prikaze pojedinih aspekata turističke ponude Leskovca i okoline i imaju za cilj promociju našeg kraja kao turističke destinacije, obzirom da turizam predstavlja granu privrede sa konstantno najvišom stopom rasta i velikim brojem komplementarnih delatnosti, koje su posredno ili neposredno povezane sa pružanjem turističkih usluga.

09.03.2016. škola 3
Navedene publikacije proizašle su iz saradnje Škole sa lokalnom samoupravom Grada Leskovca. U izradi publikacija, pored Škole, aktivno su učestvovale sledeće gradske institucije iz oblasti turizma, privrede i kulture: ALER, PSSSL, Turistička organizacija Leskovac, Regionalna privredna komora Leskovac, Leskovački kulturni centar, Narodni muzej Leskovac, Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

09.03.2016. škola