Leskovac Vesti

Leskovac: Počela gradnja nove fabrike "Yura"

Radovi na izgradnji nove fabrike za proizvodnju električnih kablova „Yura“ su počeli.

Na ovom prostoru koji je donedavno bio zapušten, za 6 meseci nići će novi pogon u kojem će u početku raditi od 700 do 1 000 novih radnika. Da bi investitor i formalno bio uveden u posed najpre je bio dužan da gradu preda bankarske garancije na iznos procenjene vrednosti zemljišta koje dobija, a to je 114 miliona dinara.

????????????????????????????????????

Inače grad je, uz pomoć republičke vlade, kupio dva preduzeća u stečaju, DP Jugekspres i DP Sintetika, za šta je izdvojeno 70 miliona dinara. Leskovac je prvi grad u Srbiji koji se odlučio na ovakav potez koji podrazumeva kupovinu imovine preduzeća koja su u stečaju i ustupanje investitorima. Na osnovu toga, lokalna samouprava je bez naknade ustupila korejskoj Yuri zemljište od 37.217 kvadratnih metara.

jura3

„Početak pripremnih radova na izgradnji novog pogona kompanije „Yura“ dokazuje da se naš rad na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta isplati i da izlazimo u susret svim investitorima kako bismo intezivirali ulaganje u Leskovac“, rekao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca prilikom posete gradilištu.