Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Leskovac: Počeli radovi na vodovodnoj mreži u ulici Ivana Milutinovića

U Leskovcu su danas započeti radovi na vodovodnoj mreži u ulici Ivana Milutinovića i tim povodom održana je konferencija za medije.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obrativši se prisutnima, kazavši da će se radovi na vodovodnoj mreži, u dužini od 420 metara, obavljati od raskrsnice sa Bulevarom Oslobođenja do raskrsnice ulica Dimitrija Tucovića i Save Kovačevića.

„Sredstva, od 7,8 miliona dinara, za ove namene obezbeđena su iz budžeta Grada Leskovca. U prethodne dve nedelje obišli smo Sejanicu i Badince, dva sela u kojima će se meštanima ovog kraja omogućiti snabdevanje gradskom pijaćom vodom. To je jedan od osnovnih preuslova za svaku odgovornu lokalnu samoupravu koja želi da se razvija u pravom smeru. Za te namene obezbedili smo 20,5 miliona dinara.“– kazao je Cvetanović

Gradonačelnik je zatim dodao da je u Leskovcu urađeno mnogo i da Grad Leskovac ima svoju misiju – da obezbedi kvalitetniji život svojim sugrađanima u svim oblastima.

„Nalazimo se u ulici Ivana Milutinovića gde su u toku radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže. Postojeća vodovodna mreža u ovoj ulici je od azbestnih cevi koje su dotrajale i zameniće se polietilenskim cevima odgovarajućeg prečnika. Sve cevi i fazonski elementi biće spajani elektrofuzijom i varenjem. Posle polaganja vodovodnih cevi izvršiće se ispitivanje cevovoda na probni pritisak, dezinfekcija samog cevovoda i uzimanje uzoraka od ovlašćene zdravstvene ustanove o ispravnosti vode za piće.“ – kazala je LJiljana Mihajlović, tehnički direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ .

 

(Grad Leskovac)