Leskovac Vesti

Leskovac: Počelo redovno održavanje puteva i ulice

Kako vremenski uslovi dozvoljavaju izvođenje pojedinih radova, u skladu sa ugovorom i programom rada na redovnom održavanju, počelo je ravnanje i pošljunčavanje oštećenih kolovoza opštinskih i pojedinih nekategorisanih puteva.

Nadzorni organi su sa izvođačem obišli putne pravce, odredili prioritete i radovi su počeli. Pored pošljunčavanja u planu je i saniranje putnih objekata.

Trenutno se izvode radovi na popravljanju makadamskog puta Veliko Trnjane – Palikuća – Gornja Jajna. A zatim će biti popravljen tzv. „hisarski put“, profilisanjem grejderom i uz dodatak šljunka.

Izvođaču je takođe dat nalog da popravi putni pravac brana Barje – Kaluđerce – Crcavac. Zatim Presečina – Trnjane, Donji Bunibrod – kvantaška pijaca, ulice u gradu, u Bratmilovcu, u Mrštanu, u Predejanu, itd.

Krpljenjem udarnih rupa asfaltnom masom počeće na opštinskom putu 44, odnosno na putnom pravcu Vučje – Brza – Gorina – Miroševce.

Izvođač radova na redovnom održavanju ulica, opštinskih i pojedinih nekategorisanih puteva na teritoriji grada Leskovca u 2016. godinu je grupa ponuđača „W Kargoles“ doo Leskovac i „Vodogradnja“ doo Pukovac.Isti je izabran u 2015. godini.

Vrednost ugovora za 2016. godinu je 32 miliona dinara.