Jug Srbije Leskovac Sport Vesti

Leskovac: Počeo treći međunarodni turnir u rukometu na pesku

Danas je na renoviranom terenu na pesku u sklopu SRC Dubočice otvoren treći po redu Međunarodi turnir u rukometu na pesku.

16 ekipa,8 muških i 8 ženskih, među kojima su i rukometaši iz Slovačke i Bugarske, će se takmičiti do nedelje kada će se odigrati finalne utakmice.

U ime Grada Leskovca i gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića se prisutnima obratio Andrija Atanasković: „Leskovac je centar sportskih dešavanja, od priprema i prijateljskih utakmica kadetskih reprezentativaca Srbije i Egipta koje smo ispratili na Svetsko prvenstvo, preko Međunarodnog turnira u rukometu na pesku do polumaratona koji će se održati u oktobru.“

Organizator turnira Miloš Radojičić se zahvalio Gradu na podršci i saradnji, jer je nedavno proširen i uređen teren na pesku, postavljeni su novi golovi, a preko Kancelarije za mlade je obezbeđen nagradni fond. On je dodao da ovo takmičenje dobija na značaju jer pored timova iz Slovačke i Bugarske, sudije iz Hrvatske sude utakmice i istakao da je turnir postao deo Master serije Beach Handball.

Izvor: Zvanična prezentacija grada Leskovca