Leskovac Vesti

LESKOVAC: POSAO ZA DEVET GERONTO-DOMAĆICA

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potpisao je u Vladi Republike Srbije ugovor o dodeli sredstava za finansiranje projekta „Kroz otvorena vrata Vašeg doma pomoć stiže“.

Ovaj projekat odobren je na konkursu za finansiranje projekata za razvoj usluga socijalne zaštite u 2015. koji je raspisalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ugovore su potpisali predstavnici 43 lokalne samouprave, a za njihovu realizaciju resorno ministarstvo obezbedilo je ukupno 50.000.000 dinara.
Skupu je prisustvovao i ministar Aleksandar Vulin.

10.12._gerontodomacice_2
Za sprovođenje projekta „Kroz otvorena vrata Vašeg doma pomoć stiže“, Leskovcu je odobreno 1.280.000 dinara, dok je sama lokalna samouprava izdvojila 1.500.000 dinara.

Ovim projektom se finansira direktna pomoć u kući, starim i nemoćnim osobama na teritoriji grada Leskovca, a u narednih 8 meseci biće angažovano 9 geronto-domaćica.
Grad Leskovac je nosilac projekta, a Agencija za lokalni ekonomski razvoj i Ustanova za odrasle i starije „Leskovac“ (koja je ujedno i pružalac usluge) su partneri na projektu.

Ovo je drugi put da Leskovac zajedno sa ministarstvom sprovodi ovaj projekat.

Pored toga grad iz sopstvenih sredstava realizuje sličan projekat „Pomoć u kući“, za čije je sprovođenje tokom ove godine uloženo 4.000.000 dinara, a prošle 1.500.000 dinara.