Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Leskovac: Registrovano 97 novoobolelih lica, u Kovid bolnici 55 pacijenata

Gradski štab za vanredne situacije danas je održao 34. sednicu. Aleksandra Nikolić, v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu iznela je podatak da je u poslednjoj nedelji, na teritoriji grada Leskovca, registrovano 97 novoobolelilih lica od bolesti Covid-19.

Imajući u vidu da Leskovac poslednjih dana beleži povećanje broja obolelih Zavod za javno zdravlje je Gradskom štabu za vanredne situacije dao predlog i preporuke da se usvoje sledeće mere, koje su već usvojene na republičkom nivou, a sve u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa korona i to:

 – Obavezno nošenje zaštitinih maski u svim zatvorenim prostorijama, naročito u svim javnim institucijama.

 – Pojačana dezinfekcija javnih površina posebno oko zdravstvenih ustanova i da JKP Komunalac koje je zaduženo za obavljanje ovih poslova, svakodnevno izveštava ZZJZ kako bi ova ustanova mogla da daje svakodnevne preporuke da bi dezinfekcija bila adekvatna.

Dr Nikolić je dodala da je u Kovid bolnici u Leskovcu trenutno hospitalizovano 55 pacijenata i naglasila da se lica obolela od korona virusa sa lakšom kliničkom slikom ne hospitalizuju u zdravstvenim ustanovama već da se upućuju na kućno lečenje uz naloženu izolaciju i zdravstveni nadzor.

Gradski štab za vanredne situacije grada Leskovca danas je usvojio preporuke i instrukcije Zavoda za javno zdravlje Leskovac uz napomenu da će svoje odluke usaglašavati sa odlukama republičkog Štaba.