Društvo Hronika Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Leskovac: Saobraćajna policija, za poslednja tri dana, otkrila i sankcionisala ukupno 456 saobraćajnih prekršaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu i Vlasotincu, u protekla tri dana, isključili su iz saobraćaja četvoricu vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih je jedan bio i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policija je na području Leskovca zaustavila dvadesetčetvorogodišnjeg vozača „folksvagena“ koji je vozio sa 1,57 promila alkohola u organizmu i dvadesetogodišnjeg vozača „golfa“ koji je upravljao sa 1,48 promila alkohola i za 10 minuta dva puta prošao na crveno svetlo u centru grada.

Takođe, patrola je zatekla četrdesettrogodišnjeg muškarca koji je vozio bicikl sa 1,26 promila alkohola u organizmu i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U Vlasotincu iz saobraćaja je isključen četrdesetšestogodišnji vozač kombija za koga je alkotestom utvrđeno da vozi sa 1,46 promila alkohola.

Svi vozači su zadržani i protiv njih su podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Takođe, za poslednja tri dana, saobraćajna policija otkrila je i sankcionisala ukupno 456 saobraćajnih prekršaja, od kojih 309 prekoračenja brzine i 43 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Apelujemo na vozače da poštuju ograničenje brzine, koriste sigurnosni pojas i ne voze ukoliko su pili alkohol, kao i da poštuju sve ostale saobraćajne propise u cilju svoje i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.