Leskovac Vesti

Leskovac se predstavio u Puli

Bogat kulturno-umetnički program, specijaliteti sa Roštilja i predstavljanje turističke ponude grada Leskovca, obeležili su početak Dana srpske kulture u Istri.

Leskovac/Pula – Prvog dana Leskovac se predstavio u Puli, gde je za predstavnike Grada priređen prijem u Domu branitelja. Prijemu su prisustvovali i ambasadorka Republike Srbije u Makedoniji Dušanka Divjak Tomić, predstavnici Zajednice Srba u Istri, kao i predstavnici grada Pule i ostalih subjekata uključenih u organizaciju.

Pula 006 Pula 007

Za predstavnike grada Leskovca priređen je i prijem u kabinetu gradonačelnika Pule Borisa Miletića, a sutradan i u kabinetu gradonačelnika Umaga, Vilija Basanesea.
Jedna od poruka koja se ovom prilikom mogla čuti je da Istra treba da bude primer poštovanja različitosti i međusobnog uvažavanja.

Pula 004 Pula 002

Program koji su Leskovčani priredili tokom prva dva dana boravka u Istri izazvao je veliko interesovanje stanovnika i gostiju ova dva grada, a najveću pažnju privukli su nastupi KUD Lemind i Duvačkog okrestra Fejata i Nebojše Sejdića. Večeras će se naši sugrađani predstaviti i u Rovinju.
Dani srpske kulture u Istri održavaju se osmu godinu za redom. Ovogodišnji organizatori su Zajednica Srba u Istri i SKD Prosvjeta, uz pomoć Grada Leskovca, Centra za ekonomiku domaćinstva i Turističke organizacije Leskovac.