Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

LESKOVAC Smenjen Bojan Tojaga

Šef Odeljenja za  društvene delatnosti i lokalni razvoj Bojan Tojaga smenjen je danas sa ove funkcije.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović  na današnjoj sednici Gradskog veća kazao je da je naložio načelniku Gradske uprave  Milošu Cvetanoviću da smeni Tojagu.

Na dnevnom redu sednice našao se  predlog odluke o izboru korisnika i raspodeli sredstava  u okviru projekta ,,Razvoj inovacionog ženskog preduzetništva u Leskovcu”, koji finansiraju Kabinet minstra bez porfelja zaduženog  za inovacije i tehnološki razvoj sa 6 miliona  i Grad Leskovac sa 2 miliona dinara.

Jedan od članova komisije, predstavnik Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Nenad Nikolić,  rekao je da je na Javni poziv u prvoj fazi stiglo ukupno 64  projekata.

Komisija je pregledala i utvrdila listu vrednovanja i rangiranja prispelih prijava, 36  kanditatkinja je prošlo program obuke i dostavilo biznis plan i izbarano je 23. Jedna je odustala reč je o Ljiljani Jović,  komisija je jutros  ponovo zasedala i Kristina Petković koja je bila ispod crte dobila je sredstva.

„Ljiljana Jović je odustala zato što je supruga člana komisije Jovana Jovića. Ljiljana je dobila novčana sredstva u iznosu od 300 hiljada dinara, kako je komisija donela odluku. Pri tome, da li je njena dokumentacija bila najbolja, da jeste bila najbolja ali zbog toga što su stručna lica i spremila tu dokumentaciju. Komisija je zasedala, pre pola sata, da se gospođa poveče kako bi neko drugi dobio taj novac. Apsolutno sukob interesa, njen muž član komisije a supruga dobija novac. Zato je gospodin Bojan Tojaga danas smenjen“ – kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

(ICJ)