Leskovac Vesti

LESKOVAC: SVEČANO OBELEŽEN DAN GRADA

Povodom 11. Oktonra, Dana grada , danas je u Narodnom pozotištu u U Leskovcu održama Svečana sednica koju je otvorio njen predsednik Dušan Cvetković Lešnjak. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. On je naglasio da je za dalji razvoj grada potrebno privući što više investitora za šta postoji I razumevanje I podrška Vlade Srbije. Cvetanović je na ovom skupu izneo podatak da je tokom protekle godine u razne programe zapošljavanja grad uložio 100 miliona dinara iz svog buzdzeta, čime je broj nezaposlenih smanjen za nekloliko hiljada, a to je ilustrovao I činjenicom da je od 23.000 nezaposlenih u 2012. Godine sada na evidenciji zapošljavanja 19.800 lica. Centralno mesto na svečanosti dato je mladim i talentpovanim ljudima , 197 najboljih studenata nagradjeno je novčanim iznosom od 10.000 do 30.000 dinara, dok je troje dobilo 100.000 dinara.

DAN GRADA 2

Obeležavanje dana Leskovca proteklo je na današnjoj svečanoj sednici Skupštine grada u znaku mladih i naučnih dostignuća jer je 197 najboljih učenika i studenta dobilo od 10.000 do 30.000, troje nagrađeno sa po 100.000 dinara. Oktobarsko priznanje u vidu medalje dobilo je troje dekana fakulteta Niškog Univerziteta koji su poreklom leskovčani. Dekan Fakulteta muzičke umetnosti Suzana Kostić, Stefan Ilić, donedavni dugogodišnji dekan Medicinskog fakulteta I Jadranka Đurović, dekan Ekonomskog fakuleteta. Poznatatoj glumici Slobodi Mićalović je takođe pripala medalja, nakon čega je izjavila da je ponosna na Leskovac u kome je završila osnovnu I srednju školu.

DAN GRADA

Pre početka sednice gradski hor ,, Zvezdice,, otpevao je državnu himnu . U program je nastupio I vokalni sastav ,,Neven,, sastavljen od penzionera.

 

Bratislav Lekić