Jug Srbije Leskovac Vesti

Leskovac: Trideset poslodavaca dobilo subvencije

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i predstavnici Agencije za lokalni ekonomski razvoj uručili su danas obaveštenja o odobrenom subvencionisanju 55 radnika za ukupno 30 poslodavaca.

Ova mera Akcionog plana zapošljavanja predviđa subvencionisanje poslodavaca od strane grada sa 120 000 dinara za svakog novozaposlenog radnika, odnosno 150 000 dinara u slučaju zapošljavanja lica sa invaliditetom, uz obavezu radnog odnosa minimum godinu dana. Po podeli obaveštenja poslodavci imaju obavezu da prijave radnike u roku od 20 dana nakon čega sledi potpisivanje ugovora i uplata sredstava.

21.03.2016. subvencije 2

Program „nova radna mesta“ grad Leskovac sprovodi već treću godinu za redom preko ALER-a uz tehničku podršku Nacionalne službe za zapošljavanje. Ovom merom grad je za tri godine uspeo da sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje zaposli 301 lice kojima je omogućeno zaposlenje kod privatnih poslodavaca u 81 firmi.

21.03.2016. subvencije 3
Poslodavac koji ima u stalnom radnom odnosu do 10 zaposlenih ima pravo na subvenciju za najviše tri radnika, a poslodavac koji ima u stalnom radnom odnosu 11 i više zaposlenih ima pravo na subvenciju za najviše 5 radnika, što je i najveći mogući broj subvencija po ovom javnom pozivu.

Ukupna finansijska sredstva za realizaciju ove mere su 6,6 miliona dinara i isplaćuju se iz gradskog budžeta.