Hronika Leskovac Vesti

Leskovac: Uhapšeni zbog krijumčarenja Pakistanaca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, preduzimajući mere na suzbijanju ilegalnih migracija, uhapsili su M.S. (1990) iz Leskovca i I.S. (1973) iz okoline Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Prilikom kontrole saobraćaja, pripadnici saobraćajne policije su kod Grdelice zaustavili tri putnička vozila, u kojima su M.S. i I.S. sa još jednim dvadesetpetogodišnjim muškarcem, prevozili 15 državljanina Pakistana koji su ilegalno prešli državnu granicu Republike Srbije sa Republikom Makedonijom.

Osumnjičeni M.S. i I.S. privedeni su na saslušanje zameniku Osnovnog javnog tužioca u Leskovcu, dok su policijiski službenici privremeno oduzeli vozila kojima je vršen prevoz migranata.

Nakon utvrđivanja identiteta državljanima Pakistana je sudija Prekršajnog suda u Leskovcu zbog nezakonitog ulaska u Republiku Srbiju izrekao novčanu kaznu i zaštitnu meru udaljenja sa zabranom dolaska u trajanju od jedne godine, kaže se u saopštenju PU Leskovac.