Leskovac Vesti

Leskovac: Uskoro azil za pse u blizini Željkovca

U blizini sanitarne deponije Željkovac U toku je izgradnja prve faze azila za pse. Trenutno se izvode radovi na krovnoj konstrukciji upravne zgrade kompleksa, a narednih dana počeće i instalaterski radovi.
21.03.2016. AZIL 2
S obzirom da ova parcela nije komunalno opremljena, projektom je predviđena i izgradnja septičke jame i stubne trafo-stanice za priključenje kompleksa na distributivni sistem, a u izradi je i projekat spoljne vodovodne mreže u koji će biti uloženo dodatnih 5-6 miliona dinara.

Očekuje se da radovi na ovoj, prvoj fazi, budu završeni u narednih mesec dana. Drugom fazom biće obuhvaćena izgradnja još dve smeštajne jedinice, čime će se povećati smeštajni kapaciteti prihvatilišta.

Prihvatilište će se prostirati na površini od preko 6000 kvadratnih metara, a izvođenje radova povereno je firmi Centum doo. Vrednost prve faze izgradnje azila je gotovo 19 miliona dinara, a u ovaj kompleks će ukupno biti uloženo 31,5 miliona dinara.

Kapacitet prihvatilišta je 400 do 500 pasa, a o opravdanosti njegove izgradnje svedoči činjenica da Grad Leskovac svake godine izdvaja po 10 miliona dinara po osnovu naknada građanima za ujede pasa lutalica.

21.03.2016. AZIL
Direkcija za urbanizam i izgradnju je izradila kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju i sprovela postupak javne nabavke za I fazu izgradnje prihvatilišta za pse. Azil će ispunjavati sve standarde jer je projektovan u skladu sa važećim zakonskim standardima i propisima.