Leskovac Vesti

Leskovac: YURA otvara novi pogon

U Kabinetu gradonačelnika Leskovca, Gorana Cvetanovića , danas je potpisan Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini neposrednom pogodbom bez plaćanja naknade.

„Na osnovu ovog dokumenta  grad ustupa zemljište od 37.217 kvadratnih metara čija je vrednost oko 114 miliona dinara“, rekao je Cvetanović i dodao da je obaveza Kompanije Yura da u roku od 6 meseci izgradi objekat u kome će posao dobiti od 700 do 1000 radnika, a strani investitor se obavezao da neće smanjiti broj zaposlenih na neodređeno vreme u već postojećim pogonima.

17.03.2016. 3

Trenutno u Kompaniji Yura radi 1524 radnika , a otvaranjem novog
pogona na lokaciji gde se nalazio nekada Juggekspres posao će dobiti još 700 do 1000 radnika , što će ukupno biti preko 2.500 zaposlenih.

Kako je kazao gradonačelnik Goran Cvetanović direktni prihodi u
budžetu grada realizacijom ove investicije iznosiće  129 miliona i 900 hiljada dinara, što prevazilazi vrednost zemljišta za više od 15
miliona dinara.

Kako se procenjuje otvaranjem novog pogona , zaposlenost grada
Leskovca biće povećana najmanje za 6 procenata, uvećaće se i prihodi lokalnog javnog i komunalnog sektora , a oni će iznositi blizu 103 hiljade evra.

Investicija će povećati i budžetske prihode Republike Srbije za 7, 3
miliona evra.

Kako je kazao Cvetanović pregovori sa kompanijom Yura počeli su
februara prošle godine kada je iskazana namera da se prošire
kamacijeti korporacije , a proceduru pribavljanja imovine u javnoj
svojini sproveo je i okončao grad.

Cvetanović je zahvalio menadžmentu Yura na dosadšnim donacijama i istakao da je obaveza grada da i dalje pravi povoljan poslovni ambijent stranim investitorima.

Direktor Yure za Evropu  Jun Vaj Čin  istakao je da će kompanija
ovim ugovorom proširiti svoje kapacitete , a investiraće u novi pogon 4 miliona evra i pružiće svesrdnu pomoć lokalnom ekonomskom razvoju.

17.03.2016.2