Leskovac Vesti

LESKOVAC: ZA DOBRO UPRAVLJANJE GRADOM

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potpisao je sa predstavnicima razvojnog programa Evropski PROGRES koji finansiraju Vlada Švajcarske i Evropska unija, Memorandum o razumevanju o aktivnostima u oblasti dobrog upravljanja.

Ambasador Švajcarske u Srbiji Žan Danijel Ruh čestitao je predstavnicima 34 lokalne samouprave na prepoznavanju značaja koji će sistematski da unese promene neophodne za stabilan i trajni razvoj.

Kroz implementaciju principa dobrog upravljanja, naročito kada je u pitanju sprovođenje participativne politike i prakse, lokalne vlasti će znati kako da svoje obaveze ispunjavaju u skladu sa izraženim potrebama svih građana, transparentno i efikasno. Onog trenutka kada se izgradi taj odnos gde svi rade na boljitku svoje zajednice i to postane trajna praksa, moćićemo da kažemo da smo ostvarili svoj cilj unapređenja lokalnih zajednica – dodao je Ruh.

Ovom prilikom govorili su i Gream Tindal, menadžer razvojnog programa Evropski PROGRES i Ivan Bošnjak, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

cvetanovic potipan ugovor1
Opštine će u ovom procesu biti podržane od strane Evropske unije i Vlade Švajcarske kroz razvojni program Evropski PROGRES. Posebna pažnja biće posvećena aktivnostima vezanim za realizaciju infrastrukturnih projekata kroz usvajanje ili izmene dosadašnjih propisa i regulativa, ali i za aktivnosti koje se tiču jačanja opštinskih kapaciteta kroz program obuka, formiranje centara za dobro upravljanje i sprovođenj reformi lokalnog upravljanja.