Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Leskovac: Završena isplata projekata i programa po svim konkursima

Jučerašnjom isplatom četvrte rate sportskim klubovima i organizacijama grad Leskovac je ispunio sve svoje obaveze koje se tiču finansiranja i sufinansiranja projekata i programa odobrenih putem konkursa. Isplata nije izvršena samo prema subjektima koji nisu dostavili neophodnu dokumentaciju. Oni će sredstva dobiti nakon što ispune svoje obaveze iz ugovora.

Lokalna samouprava grada Leskovca je i ove godine sprovela konkurse i omogućila finansiranje odnosno sufinansiranje projekata iz oblasti socijalne zaštite sa 31 milionom dinara za 46 projekata, kulture sa 12 miliona dinara za 42 projekta, i javnog informisanja sa 30 miliona dinara čime su podržana 23 projekta, kao i za 107 klubova i organizacija iz oblasti sporta za koje je izdvojeno 120 miliona dinara.

Ove godine pomenute obaveze su prvi put, nakon početka sprovođenja konkursa, isplaćene pre isteka desetog meseca u godini.

I pored redovnog izmirenja svih obaveza budžet grada Leskovca je stabilan sa stanjem između 800 i 950 miliona dinara u poslednjih godinu i po dana. Na današnji dan stanje u budžetu iznosi 912 miliona dinara.