Leskovac Vesti

Leskovačka bolnica dobila nagradu za najbolju bolnicu u regionu

Direktor Opše bolnice Leskovac, Nebojša Dimitrijević vratio se iz Londona sa dva značajna priznanja. Opšta bolnica dobila je nagradu za najbolju bolnicu u regionu, dok je Dimitrijević nagrađen za najboljeg menadžera u oblasti zdravstva. Priznanje je dodelio Odbor internacionalnog komiteta „Sokrat“ na forumu dostignuća Instituta direktora u Londonu.

„Ova nagrada је najbolja potvrda konstantih ulaganja u podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite proteklih godina“, istakao je na današnjem skupu gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. On je naveo da je tokom 2014. godine otvorena angio – sala u koju je uz pomoć resornog ministartsva uloženo 100 miliona dinara, pre dve godine bolnica je postala naučna baza Medicinskog fakulteta iz Niša, što potvrđuje stručnost i znanje naših lekara.

„Ovo je velika čast za našu ustanovu. Ne postoje reči kojima bih opisao ponos i čast što sam bio u prilici da u Londonu prisustvujem svečanoj dodeli sa mnogim uspešnim ljudima iz Evrope, Afrike, Azije, Bliskog istoka i istočne Amerike. To što je naša bolnica uvrštena u jednu od najboljih regionalnih državnih zdravstvenih ustanova, i što smo stali uz rame uz rame sa bolnicama svetskog nivoa, daje nam podsticaj da nastavimo putem kojim smo krenuli i ostvarujemo još bolje rezultate“,  kazao je direktor Bolnice Nebojša Dimitrijević, dodavši da je to uspeh svih njegovih kolega i samog grada.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović poželeo je ovom prilikom Doktoru Nebojši Dimitrijeviću još mnogo ovakvih nagrada, nastavak rada na unpređenju i poboljšanju kvaliteta lečenja pacijenata, istakavši da ova zdravstvena ustanova uvek može da računa na pomoć lokalne samouprave.