COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Leskovačka bolnica dobila vrednu donaciju Fonadacije princeze Katarine

Opšta bolnica u Leskovcu dobila je vrednu donaciju Fondacije princeze Katarine, pored defibrilatora koji je Opštoj bolnici Leskovac poklonila na početku Kovid krize, sada je stiglo i osam bolničkih kreveta za intenzivnu negu, sa pratećom opremom i dušecima a koji su smešteni na Odeljenju hirurgije. Vrednost ove donacije je 5,2 miliona dinara. Tim povodom gradonačelnik Leskovca održao je danas konferenciju za novinare u leskovačkoj bolnici.

„Pokazalo se da Srbija i Leskovac zahvaljujući radu na tom polju imaju ozbiljan zdravstveni sistem. Nije se desilo da pacijenti oboleli od Kovida, i pacijenti koji dolaze zbog drugih stanja ne budu sagledani. Ova borba je za sve nas veliko iskustvo. Naučila nas je da smo jaki i dovoljno spremni da odgovorimo na teške izazove. Leskovac je ulagao, ulaže i nastaviće ulaganja u zdravstvo. U primarnu zdravstvenu zaštitu je u prethodne četiri godine uloženo preko 104 miliona dinara. U leskovačku Opštu bolnicu gravitira preko 250 hiljada naših stanovnika čitavog Jablaničkog okruga ulažena su ozbiljna sredstva kako bi bila jedna od najmodernijih ustanova u Srbiji. Pet miliona evra je izdvojeno za prvu fazu, pripremamo projekat za drugu koja će obuhvatiti uređenje unutrašnjosti glavne zgrade i nabavku opreme. Ako dodamo još šest miliona evra za najmodernije tehniku, ultrazvučne, skener, rendgen aparate, dolazimo do sume od 21 miliona evra“- rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

“Iskoristio bih priliku da uputim apel svim našim sugrađanima i upozorim ih da je virus korona i dalje među nama. U narednih 15 dana je neophodno da se ponašamo odgovorno, da nosimo maske, vršimo dezinfekciju i redovno peremo ruke. Iako većina novoobolelih pripada grupi mladih ljudi sa lakšom kliničkom slikom, savetujem svima da se pripaze jer proces oporavka traje mesec dana i nimalo nije bezazlen”- poručio je direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević koji se ujedno zahvalio Fondaciji princeze Katarine koja već godinama bolnici daje velike i vredne donacije, ali i gradonačelniku koji svojim kontaktima i autoritetom daje ogroman doprinos.

“Srećan sam što mogu da vidim da odeljenje kojim ja upravljam napreduje i to nekoliko meseci pred odlazak u penziju. Hvala gadonačelniku i rukovodstvu na inicijativi”- rekao je načelnik Odeljenja za hirurgiju dr Jovica Vučković.

Slobodan Gavrilović, specijalista anesteziologije, se u ime svoje službe zahvalio na ozbiljnoj donaciji, dodavši da je za njegov sektor najznačajniji klinički o transportni respiratori koje je Opšta bolnica dobila rekavši da su sada još spremniji za lečenje i komplilovanijih slučajeva.

 

Info centar juga