Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Sport Vesti

Leskovačka DUBOČICA spremno prelazi u Prvu ligu Srbije

U poslednjih nekoliko godina sportska reputacija grada Leskovca je sve bolja. Za Leskovčane nije bilo veće sreće kada se prošle godine RK „Dubočica“ plasirao u najviši rang takmičenja i svaka utakmica na domaćem terenu je bila izuzetno posećena. Tim uspehom otpočela je serija dobrih rezultata iz oblasti sporta pa je nedavno i odbojkaški klub Dubočica izborio plasman u najvišoj ligi, kao i fudbalski klub „Jedinstvo“ iz Grdelice, te klub malog fudbala „Leskovac“.

Za ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu, od velikog je značaja i prelazak Gradskog fudbalskog kluba „Dubočica“ u Prvu ligu Srbije koja je zvanično počela prošle subote u Novom Sadu utakmicom između leskovačke Dubočice i FK Kabel. Ove subote takmičenje se nastavlja u gradu na Veternici utakmicom protiv Radničkog iz Kragujevca.

   

Da bi stadion Dubočica, koji decenijama unazad nije korišćen dovoljno i adekvatno, ispoštovao sve propise koje Fudbalski savez nalaže za ovu ligu preduzet je niz koraka: čišćenje oko zapuštene tribine, farbanje ograde oko stadiona, adaptacija svlačionica, toaleta, sudijskih soba, čepovanje travnatog dela stadiona (oživljavanje korena trave) koje je prethodni put rađeno 2002.godine a po pravilu bi trebalo da se radi na kraju svake polusezone takmičenja, adaptacija spoljašnjih toaleta, kućice za sudije, delegate, rezervne igrače, kućica za prenos utakmice, razdelna ograda domaćih i gostujućih navijača, većim delom je uređena i atletska staza, uveliko se radi na završetku lože za novinare i VIP posetioce, a pri kraju je i preraspodela postojećih stolica na tribinama.

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je danas obišao ovaj sportski objekat i poručio igračima i rukovodstvu da im želi mnogo uspeha u predstojećem takmičenju i dodao: „Problem sa kojim se čitav suočava, epidemija virusa korona, nepogodno je uticao na naše planove, ali smo da bi utakmice mogle da se održavaju na ovom terenu, mi smo morali da ga dovedemo, ne u pristojno stanje, nego u najbolje moguće stanje u poslednjih nekoliko decenija. Ovi su mladi momci su puni elana, pravi sportisti i siguran sam da će da postignu svoj maksimum. Bez visoko postavljenih ciljeva nema ni visoke pozicije, kako u sportu, tako i u životu.

    

I podrška je uvek dobrodošla, a Grad će i dalje pružati podršku vašem klubu.“ Predsednik GKF „Dubočica“ Dejan Savić se zahvalio gradonačelniku na podršci pruženoj prilikom realizacije projekta obnove stadiona i kazao: „Bez obzira na to što smo administrativnim putem prešli u prvu ligu, ovo je istorijski uspeh kluba važan za čitav Leskovac. Siguran sam da ćemo opstati u ovom rangu takmičenja jer verujem u svoje momke koji imaju kvalitet i karakter da iznesu sve to. Očekujem da već 2023/2024. „Dubočica“ igra u Super ligi. Svi težimo ka tome i naši planovi su usmereni ka tome.“

Dušan Savić, kapiten GFK „Dubočica“ se zahvalio gradonačelniku i rukovodstvu kluba na svemu što su uradili do sada za fudbal u Leskovcu i obećao da će sa svojim saigračima kao tim dati sve od sebe da opravdaju očekivanja. „Atmofera u timu je odlična, ovaj poraz nas nimalo nije poljuljao i jedva čekamo utakmicu u subotu kada ćemo dati svoj maksimum.“ Komisija Fudbalskog saveza Srbije ocenila da je Gradski fudbalski stadion uređen prema standardima Prve lige, rečeno je ovom prilikom.