Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Leskovačka roštiljijada promovisana u Beogradu

Roštiljijada koja počinje u ponedeljak 27. avgusta promovisana je danas u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, direktor TOL-a Nebojša Kocić, dorektor Apatinske pivare Vladimir Novaković i estradne zvezde koje će nastipiti ove godine Željko Joksimović i Dragana Mirković. 

Gradonačelnik Goran Cvetanović je kazao da je ovo najposećenija manifestacija u zemlji i da je Roštiljijadu prošle godine posetilo preko 700 hiljada posetilaca.

„Ovo je već 29. rođendan, to je već jedan mali jubilej, pripremamo se za jubilarni 30. I siguran sam da ćemo dati sve od sebe da uz naše goste bude to doživljaj za pamćenje “ rekao je Cvetanović.

Tajnu leskovačkog roštilja nije hteo oda, jer, kako je istakao ako se tajna podelinsa sa drugima to više nije tajna.

Željko Joksimović koji u ponedeljal otvara manifestaciju istakao je da mu je pripala velika čast da ove godine upravo on otvori Roštiljijadu i nastupi ponovo u Leskovcu.

„Ono što je interesantno je da kada kažete Leskovac, odmah imate asocijaciju koja vas podtiče na ukus. To je grad odličnog ukusa i duše“, izjavio je Joksimović.

Folk pevačica Dragana Mirković nastupiće 1.septembra, čijim se koncertom zatvara „Roštiljijada“. Dragana je rekla da će pred leskovačkom publikom pevati i starije hitove poput pesme „Spasi me samoće“.

„Pamtim koncerte u Leskovcu, gromoglasno je publika uvek reagovala. Pevaću i „Spasi me samoće“ kako to da propustim“ rekla je Dragana.

Roštiljijadu će otvoriti kako je najavio gradonačelnik Cvetanović Željko i on jer ako se uzme u obzir da je prošle godine predsednik Srbije otvorio festival roštilja za njega nema adekvatne zamene.