Društvo Leskovac Vesti

Leskovačka „Roštiljijada“ svrstana među tri najbolje manifestacije

Turistička organizacija Srbije, u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, organizovala svečanu  dodelu najprestižnije nagrade u oblasti turizma „Turistički cvet“. Ceremoniji dodele  nagrade prisustvovao je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji se i obratio brojnim ugledinim zvanicama kao i direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

   

Nagrada „Turistički cvet“ se dodeljuje svake godine za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma, fizičkim i pravnim licima, u sledećim kategorijama: turistička organizacija; turistička manifestacija; receptivna turistička agencija; ugostiteljski objekat za smeštaj; organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

Profesoru dr Slobodanu Unkoviću uručeno je specijalno priznanje za doprinos razvoju turizma.

   

U kategoriji najbolja turistička manifestacija konkurisalo je 14 kandidata, a leskovačka “Roštiljijada” je ušla u uži izbor i svrstana među tri najbolje manifestacije koje se organizuju u našoj Republici. Ovogodišnji dobitnik nagrade “Turistički cvet” u ovoj kategoriji su “Ljubičevske konjičke igre”.

S obzirom da se naredne godine organizuje jubilarna, 30. “Roštiljijada”, očekivanja su da ćemo prevazići prethodnu koja je po opštem mišljenju organizovana na vrhunskom nivou zavredeti još veću pažnju i biti dobitnici ove prestižne nagrade.

(Kraj)