Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Leskovački Komunalac dobio nove prostorije

Leskovačka preduzeća Komunalac i Pijaca dobile su nove prosotorije u ulici Kralja Petra u loklaima nove zelene pijace koji nisu prodati. Danas je JKP „Komunalac“ posetio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a za sutra je predviđena i poseta JP „Pijaca“.

U adaptaciju prostorija leskovački Komunalac uložio je oko 1,5 miliona dinara. Prostorije površine oko 175 kvadrada dodeljene su ovim javnim preduzećima Odlukom Gradskog veća. Nove kancelarije uprave Kopmunalca opremljene su novom kancelarijskom oprememom u kojima će raditi 26 upošljenika ovog preduzeća.

  

„Komunalac je u prethodnih par godina uspeo da obezbedi finansijsku stabilnost u poslovanju, što govori činjenica da je 2017. godina bila četvrta uzastopna godina koju je ovo preduzeće završilo sa pozitivnim finansijskim rezultatom, odnosno dobitkom. U drugom kvartalnom izveštaju o radu u toku 2018. godine iskazana je dobit od oko 3,3 miliona dinara. Takođe, nakon što smo preuzeli odgovornost ovo preduzeće dugovalo je 9 plata svojim upošljenicima, a danas je taj broj smanjen na 3 plate. Unapređuje se i tehnička opremljenost Komunalca, samo u 2018. godini za ovu svrhu biće uloženo oko 16,5 miliona dinara“ rekao je gradonačelnik Cvetanović prilikom posete i podsetio da je lokalna samouprava u periodu od 2015. godine do danas u ovo preduzeće uložila 62,2 miliona.

  

Gradonačelnik Cvetanović ovom prilikom je obećao da će Javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja“ postaviti kante za otpatke na svim mestima na kojima nedostaju i najavio asfaltiranje staze pored „LIDL-a“ koje će uraditi predstavnici ovog trgovinskog lanca.

Direktor „Komunalca“ Vladimir Sinadinović se zahvalio Lokalnoj samoupravi i gradonačelniku na ukazanom poverenju.