Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Leskovački letnji festival biće otvoren 17. i trajaće do 30. juna

Svečano otvaranje ove manifestacije predviđeno je za četvrtak u 20:30, a pre toga biće upriličen i tradicionalni defile mažoretkinja.
Kako je na današnjoj pres konferenciji kazala pr TOL-a Tina Stojanović u okviru Leskovačkih letnjih festivala predviđeni su nastupi uglavnom domaćih bendova, plesnih grupa, pesnika, književnika, kulturno umetničkih folklornih ansambala i sportista.

Za ovu manifestaciju iz gradskog budžeta opredeljena je suma od 1,5 miliona dinara, a ono što će svakako dati pečat je i koncert u čast Jakova Mitića sa koga će se prvoplasirani harmonikaš direktno plasirati za takmičenje Prva harmonika Srbije koje će biti održano u Sokobanji.

Stojanovićeva je najavila za ovu godinu i 15. Leskovački karneval koji će se u izmenjenom obliku održati od 6. do 10. jula zahvaljujući povorci od 1.000 učesnika uglavnom iz Srbije i Severne Makedonije.

Prema planu ovogodišnja 31. Roštiljijada održaće se od 23. do 29. avgusta i biće prilagođena trenutnoj situaciji vezanoj za virus kovid 19, zaključila je Stojanovićeva.

infocentarjug.rs