Leskovac Vesti

Leskovački letnji festivali počinju sutra

Leskovački letnji festivali počinje sutra i trajaće do 1. jula, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Leskovac. 

I za ovogodišnju kulturno – zabavnu manifestaciju pripremiljen je bogat program, a svečano otvaranje je u petak sa početkom od 19 sati.

Naši sugrajđani će, kako je kazala PR TOL-a Tina Stojanović, na bini u dvorištu Šop Đokićeve kuće u centru grada moći da uživaju u kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajima koje su pripremile ustanove i institucije grada, a grad Leskovac je kao pokrovitelj manifestacije obezbedio za njeno održavanje 1,5 miliona dinara.

Po prvi put ove godine u okviru Leskovačkih letnjih festivala, biće održano i polufinalno takmičenje trubačkih orkestara za Guču.

Žiri čine profesori trube: Aleksandar Milenković i Darko Dimitrijević inače članovi Simfonijskog orkestra Niš i Vladica Vasić, profesor Muzičke škole u Vranju. Orkestri koji će se sutra takmičiti u kategoriji seniora su; Orkestar Fejata i Nebojše Sejdića, Isidora Zećirovića, Jovice Ajdarevića , Arizona dream, Džipsi ritam, Zvezdana Ašanovića, Stefana Mirkovića i orkestar Olivera Radmanovića. U kategoriji omladinskih takmičiće se dva orkestra iz Grdelice.

Nakon Leskovačkih letnjih festivala od 5. do 8. jula biće održan Leskovački karneval. Velika karnevalska povorka biće održana 8. jula, najavljeno je iz TOL-a.