Izbori 2020 Jablanički okrug Leskovac Vesti

Leskovački naprednjaci predstavili svoje kandidate za odbornike

Na konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac, predstavili su se kandidati dr Ana Janković Stojanović i dr Milan Ilić koji se nalaze na listi za odbornike u Skupštini grada Leskovca, a konferencija je bila posvećena zdravstvenim radnicima i ulaganjima u zdravstvo koji se nalaze na listi Srpske napredne stranke i bilo je prisutno više lekara, medicinskih tehničara i sestara koji su na listi ili su članovi ove partije.

Ana Janković Stojanović je kazala da je ponosna što je jedan od kandidata, da podržava politiku predsednika Aleksandra Vučića i podršku predsednika GrO Leskovac Gorana Cvetanovića, naglasivši da je posebno raduje to što što ova srtranka vodi brigu o deci i daje podršku mladim bračnim parovima da žive i rade u svom gradu. Stojanovićeva se je kazala da je jako značajno i povećanje plata zdravstvenim radnicima, što je jasan pokazatelj odgovornosti ove vlasti.

Milan Ilić, mladi lekar, kandidat za odbornika SNS-a i stanovnik Kumareva koji se tokom epidemije virusa našao u ulozi i lekara i pacijenta danas je rekao da sa svojim kolegama nije osećao strah dok je radio u kovid bolnici jer su na raspolaganju imali svu zaštitnu opremu i podršku starijih kolega.

Dr Janković Stojanović i dr Ilić su danas rekli da žele da stvore bolje uslove za život građanima i to se može videti na svim aktivnostima koje Srpska napredna stranka organizuje i istakli da kao zdravstveni radnici primarno planiraju da pomognu u toj oblasti i da će se primarno zalagati na tom polju.

„Ovde danas imamo 15 kandidata na listi, lekara, medicinskih sestara i tehničara, koji su sve vreme bili u Kovid bolnici i radili uporno i marljivo i našim sugrađanima pružali zdravstvene usluge. Naše zalaganje je bilo usmereno ka tome da cela bolnica ne bude Kovid i da nastavi sa svojim standardnim pružanjem usluga, kao i da se na adekvatan način zaštite i pacijenti i radnici, kao i trudnice koje morale da se porode u vreme korone“ – rekao je Cvetanović i podsetio sve da je neposredno pre proglašenja epidemije u Srbiji u prostorijama SNS-a u Leskovcu bila organizovana konferencija na kojoj su se predstavile trudnice kandidati za odbornike i da je cilj iste bio da se pokaže da Srpska napredna stranka vodi računa o ženama i o porodici.

„Naša obaveza, da kada dođe do situacija kao što je ova sa koronom, je da damo sve od sebe i da budemo uz naše sugrađane. Moja zamenica i ja, isto kandidati za odbornike, nismo radili u Kovid bolnici, ali smo stalno bili u kontaktu sa sugrađanima, sa pacijentima i svima kojima smo bili potrebni. Nas kandiduju rezultati našeg rada, bolnica je dobila potpuno novi izgled, savremene aparate, što ste danas mogli videti kada su stigli elektronski kreveti. O tome se nekada sanjalo, a danas je to realno stanje. Sanjalo se o laparoskopiji, a danas se u leskovačkoj bolnici priomenjuju najsavremenije metode. San je bio i Angio sala, danas je realnost“ – rekao je Cvetanović nabrajajući sve savrmene metode i ulaganja u oblast primarne i sekundarne zdravstvene zaštite i najavio uređenje psihijatrije, rehabilitacije i grudnog odeljenja.