Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Leskovački radikali priključili se akciji prikupljanja potpisa protiv javnih izvršitelja

Srpska radikalna stranka pokrenula je akciju prikupljanja potpisa protiv javnih izvršitelja uz peticiju za stavljanje van snage Zakona o izvršenju i obezbeđenju. Gradski odbor Srpske radikalne stranke u Leskovcu priključio se akciji koju građani mogu potpisati ispred Robne kuće. Ova akcija se sprovodi na čitavoj teritoriji Srbije, s namerom da se prikupi potreban broj potpisa koji će biti predate Narodnoj skupštini, kako bi se ova inicijativa našla na dnevnom redu parlamenta.

„Zakon o izvršenju i obezbeđenju počeo je da se primenjuje od 2012. godine i njegovom primenom naneto je mnogo zla građanima Srbije, a posebno su se na udaru našle ranjive grupe, stari i nemoćni, porodice sa decom, heroji otadžbinskih ratova“, kazala je predsednica Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Lidija Dimitrijević.

Pored prikupljanja potpisa, predstavnici Srpske radikalne stranke podelili su danas novi broj stranačkih novina Velika Srbija, čiji su poslednji broj, kako je kazala Dimitrijevićeva, posvetili najdrastičnijim primerima zloupotrebe javnih izvršitelja.

Dimitrijevićeva je dodala da je javna rasprava o izmenama ovog zakona u toku, kao i da bi izmene uskoro mogle biti usvojene.

Predstavnici Gradskog odbora Srpske radikalne stranke pozvali su ovom prilikom sve građane Leskovca da svojim potpisima podrže peticiju, poručivši da je to jedini način da svi zajedno stanu na put ovom, novom vidu organizovanog kriminala, dok ne bude prekasno.

(TV 4S)