Leskovac Vesti

Letnja škola hemije u Leskovcu

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju započeo je realizaciju projekata javnog poziva Centra za promociju nauke, koji predviđaju radionice iz hemije, fizike i matematike.

Leskovac – Prvi u nizu projekata je Letnja škola hemije „Magični svet vode“ koja je realizovan ove nedelje, od 15. do 19. avgusta. U letnjoj školi učestvovalo je 20 učenika VII i VIII razreda OŠ „Svetozar Marković“ i OŠ „Vasa Pelagić“. Oni su imali priliku da se upoznaju sa zanimljivostima iz hemije putem radionica i ogleda ali i da obiđu Fabriku za preradu i prečišćavanje vode u Gorini. Tom prilikom su prisustvovali predavanju o procesu prečišćavaa i prerade vode, i upoznali se sa značajem kontrole vode i načinom funkcionisanja ove fabrike. Letnju školu hemije vodili su profesori hemije Vesna Stojanović i Dragana Marković.

Letnja skola Leskovac 001 Letnja skola Leskovac 004

U narednom periodu biće realizovani i projekti kojima će se putem radionica i predavanja leskovački đaci bliže upoznati sa zanimljivostima iz matematike i fizike.
U planu je održavanje još tri radionica:
– „Misterija igre“ – autori i realizatori: Dragan Golubović, prof.fizike, Dušan Valčić, prof.matematike i Jelena Momčilović, prof.TIO
– „Škola fizike“ – autor i realizator: Jovan Božuta, student fizike na Fizičkom faklutetu u Beogradu i saradnik Istraživačke stanice Petnica
– „Eksperiment u centru“ – autori i realizatori: Dragan Stošić i Predrag Stojanović, prof.fizike

Letnja skola Leskovac 005 Letnja skola Leskovac 002