Leskovac Vesti

Letovanje za decu iz hraniteljskih porodica

Deca iz hraniteljskih porodica krenula su večeras na besplatno desetodnevno letovanje u Igalu koje je finansirao Centar za socijalni rad uz pomoć resornog ministarstva.

Leskovac – Njih 32. krenulo je na letovanje u pratnji lekara i socijalnih radnika, a tamo će imati mogućnost i da prođu kroz školu plivanja. Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja je boravak ove dece na moru finansiralo sa nešto više od milion dinara.

Letovanje dece 001

Ispred lokalne samouprave srećan put mališanima poželela je Marija Rakić koja je kazala da je socijalna zaštita jedna od prioritetnih oblasti grada Leskovca, koji nastoji da nizom aktivnosti njen kvalitet podigne na još viši nivo kada su u pitanju sve kategorije socijalnih korisnika, a naročito deca.

Letovanje dece 003

– Podsetiću da Grad pomaže i decu iz materijalno-ugroženih porodica jednokratnom novčanom pomoći za nabavku udžbenika, adaptirali smo prostorije Prihvatilišta za žene i decu žrtve nasilja u porodici, a finansirali smo i obuke za nove hranitelje koje su sproveli upošljenici Centra za socijalni rad, istakla je Marija Rakić.