Jug Srbije Kultura Leskovac Vesti

LKC: Tribina „U krupnom planu“ – Lazar Ristovski, 03.03.2017.

 

Lazar Ristovski, proslavljeni glumac, reditelj, producent i pisac, predstaviće svoju novu knjigu „Ulična akademija“ u okviru tribine „U krupnom planu“ u Leskovačkom kulturnom centru u petak, 3. marta u 19 sati. O knjizi će govoriti mr Biljana Mičić, književni kritičar. Jedan od najpopularnijih domaćih glumaca svih vremena, Lazar Ristovski, govoriće tom prilikom i o svom sveukupnom stvaralaštvu, kao i o značajnim ljudima i događajima koji su uticali na njegovu karijeru. Razgovor vodi Ivana Ristić.

Lazar Ristovski rođen je 26.10.1952. u Ravnom selu u Vojvodini. Završio je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, igrao u preko 4000 predstava i imao 73 uloge u filmovima i TV serijama. Glumio je i u nekoliko filmova holivudske produkcije. Kao glumac je dobio skoro sve nagrade koje se mogu dobiti na ovim prostorima. Neke od nagrada dobio je i na evropskim festivalima.
Producirao je petnaest filmova i režirao Belo odelo i Bele lavove.
Napisao je i dva kratka romana: Belo odelo i Kako sam dobio Oskara. Prvu zbirku priča „Jednostavne priče“ objavio je 2015. godine.