Bojnik Crna Trava Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Lokalnim samoupravama u Jablaničkom okrugu danas uručena pomoć Privredne komore u vidu 40 agregata

U prostorijama PKS – RPK Leskovac, danas su potpisani ugovori o donaciji Privredne komore Srbije sa lokalnim samoupravama na teritoriji Jablaničkog okruga. Ugovore je potpisao direktor PKS – RPK Leskovac, Goran Jović sa predstavnicima lokalnih samouprava.


Jović je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da je Privredna komora Srbije izdvojila 10 miliona dinara za pomoć domaćinstvima koja su pretrpela štetu usled nezapamćenih vremenskih nepogoda na teritoriji Jablaničkog okruga, zbog čega je preko 300 domaćinstava ostalo bez struje. Privredne komore Srbije prva je pritekla u pomoć ugroženom stanovništvu i ona se ogleda u 40 agregata za struju, čija je vrednost 1.600.000 dinara i oko stotinak paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

 

„U subotu ćemo uručiti tri terenska vozila za domove zdravlja Lebana, Bojnika i Medveđe, kako bi lekari i medicinsko osoblje lakše stizali do najudaljenijih sela. Vozila će uručiti predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež“, dodao je Jović.

Predsednici opština Lebane, Ivan Bogdanović i opštine Medveđa Nebojša Arsić kazali su da je ova pomoć Privredne komore vrlo značajna i da stiže u pravom trenutku.

 

infocentarjug.rs