Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Mališani iz vrtića u Bojniku sa vaspitačima priredili humanitarnu prodajnu izložbu

Na zahtev i uz saglasnost roditelja sedmogodišnje Marije Jovanović iz sela Mijajlica kojoj je dijagnostifikovana opaka bolest Neoplasma malignum sinus maxillaris (tumor sinusa), predškolska ustanova „Đuka Dinić“ iz Bojnika je uz saglasnost Upravnog odbora i Saveta roditelja pokrenula u saradnji sa Lokalnom samoupravom i svim javnim ustanovama opštine Bojnik humanitarnu akciju za pomoć maloj Mariji.  Naznačene kutije „ZA POMOĆ MALOJ MARIJI“ postavljene su u svim javnim ustanovama u Bojniku, a danas je u centru Bojnika organizovana humanitarna prodajna izložba.

Marija se trenutno nalazi na lečenju u Beogradu i prema rečima direktorke PU ,,Đuka Dinić“ Biljane Stojanović tek treba konzilijum lekara da odluči da li će se lečenje nastaviti u Srbiji ili će Marija morati na operaciju u inostranstvo.

„Marija se od aprila prošle godine bori sa bolešću. Počelo je tako što joj je curio sekret iz nosa i lekari su prvo mislili da je obična prehlada i dali su joj sirup. Međutim pošto devojčici nije bilo bolje otišli su na dalje analize i tada joj je otkriven maligni tumor sinusa. Marija je trenutno u Beogradu i nažalost od posledica bolesti je i oslepela. Njen otac je podneo molbu našoj ustanovi za pomoć i mi smo u sarandji  sa svim javnim ustanovama u Bojniku pokrenuli akciju prikupljanja pomoći. Obeležene kutije nalaze se u svim javnim ustanovama u Bojniku i 8. oktobra će komisija sakupiti sav novac iz kutija i donirati porodici Jovanović“ ističe Biljana Stojanović.

Pored kutija koje su postavljene u ustanovama u Bojniku mališani iz Vrtića su sa svojim vaspitačima izradili raznovrsne predmete i danas su u centru Bojnika organizovali prodajnu izložbu sa koje će sav prihod biti upućen porodici Jovanović.