Ne zaobilazi poseti

Manifestacija „Pod sač“

„Pod sač“ je još jedna od manifestacija koju ne treba propustiti!

Održava se u Medveđi, a ove godine održana je po 4. put.

28. avgusta 2022. godine, na Turističko-gastronomskoj manifestaciji „POD SAČ“, takmičenje u pripremanju jela i hlebova pod sačem. Četvrta po redu sačijada je održana na platou u centru Medveđe. Za pripremanje jela pod sačem prijavilo se 7 ekipa: STUBLA, ZMAJ SA RADANA, KAMELOT, BRZA HRANA „ŠAKI“, MUNĐA, MUFTAKISI i ONLY FOOD & HORSES.

 

Za vreme pripremanja specijaliteta ispod sača, Turistička organizacija opštine Medveđa se potrudila da za prisutne građane obezbedi bogat program. Prijavljene ekipe i pojedinci su se takmičili u Stonom tenisu, Brzom ispijanju piva, Brzom jedenju kobasica, a deca su se takmičila u Limbo Densu, gađanju balona pikadom, preskakanju prepreka i izradi likovnih radova. Svoj program su izveli članovi Svetosavske viteške akademije, a zdravičari: Dušan Doderović, Miloš Perović i Miljan Toković su svojim zdravicama pozdravili prisutne meštane i goste.

 

Prvo mesto u pripremanju jela pod sačem osvojila je ekipa MUFTAKISI, drugo mesto ekipa ZMAJ SA RADANA, a treće ekipa STUBLA.

U pripremanju hlebova pod sačem učestvovale su dve ekipe. Ekipa ZMAJ SA RADANA osvojila je prvo mesto, dok je ekipa STUBLA osvojila drugo mesto.

Na takmičenju u brzom ispijanju piva, takmičilo se 6 takmičara: Miroslav Pavlović, Nenad Vuković, Nemanja Vuković, Novica Cakić, David Janković i Milisav Stanojević. Pobednio je Nemanja Vuković, koji je 0,5 litra pova popio za 03:57 sec. Drugo mesto je zauzeo Nenad Vuković sa rezultatom 04:72 sec, a treće David Janković, koji je pola litre piva popio za 04:82 sec.

 

U brzom jedenju kobasica, takmičilo se 3 takmičara: Goran Veljković, Nemanja Vuković i Miroslav Pavlović. Pobedio je Nemanja Vuković sa rezultatom 03:59 sec, drugi je bio Miroslav Pavlović koji je kobasicu pojeo za 06-05 sec, a treći Goran Veljković sa rezultatom 41:63 sec.