Vesti

Marić: Podignut stepen pripravnosti

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da je zbog kiše podignut stepen pripravnosti službi angažovanih na sprečavanju izlivanja reka.

Marić je u izjavi za agenciju Tanjug rekao da za sada nema kritičnih tačaka budući da kiša u pojačanoj meri pada u Srbiji, uz napomenu da se takvo vreme očekuje do 24. marta.

On je preneo da je Sektor za vanredne situacije juče uputio upozorenje i obaveštenje potencijalno kriznim opštinama, gde je podignut stepen pripravnosti kako bi se ovaj kišni talas završio bez posledica.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na to da će vodostaji biti u umerenom i većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa od 22. do 24. marta na Jadru, Drini, Limu i Kolubari sa pritokama.

Takođe, porast vodostaja se očekuje i na Ljigu, Tamnavi, Ubu, Moravici, Đetinji, Skrapežu, Velikom Rzavu, Bjelici, Čemernici, na gornjem toku Zapadne Morave, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi.