Bojnik Vesti

Mažoretkinje i vatromet na otvaranju Bojničkog leta

Večeras je u Bojniku zvanično počelo 19. Bojničko kulturno leto.

Bojnik – Defileom leskovačkih mažoretkinja centrom Bojnika, večeras je i zvanično počelo 19. Bojničko kulturno leto. Mažoretkinje, starija i mlađa grupa, prodefilovale su od zgrade opštine do mesta na kome se održava program a potom su na podijumu otplesale po dve tačke.

Bojnicko leto 1 001 Bojnicko leto 1 002 Bojnicko leto 1 003 Bojnicko leto 1 004 Bojnicko leto 1 005 Bojnicko leto 1 007 Bojnicko leto 1 009 Bojnicko leto 1 008 Bojnicko leto 1 006

Nakon performansa mažoretkinja manifestaciju je zvanično otovrio predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović. „Ideja opštine Bojnik je bila da Bojničko leto traje pet dana, međutim uz pomoć naših sponzora uspeli smo da da imamo i jedan dan više, odnosno da manifestacija traje šest dana. Program koji smo pripremili za ovu godinu je izuzetan i raznovrstan, za sve ukuse“ istakao je Nenadović i time zvanično proglasio Bojničko leto otvorenim.

Bojnicko leto 1 010

Nakon obraćanja predsednika opštine Bojnik usledio je spektakularni vatromet.

Bojnicko leto 1 011 Bojnicko leto 1 012

Atmosferu su dodatno zagrejali i trubači Nemanje Saitovića, potom je usledio nastup magistra Zorana Jovanovića i prof. Dragomira Radovanovića, koji su govorili svoje aforizme. Na kraju ove večeri na Bojničkom letu održan je nastup KUD „Belac“ i KUD „Etno Đurđić“.

Bojnicko leto 1 013