Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Međunarodni dan čišćenja planete obeležen u Medveđi

Međunarodni dan čišćenja planete obeležava se 21. septembra. Svetski dan čišćenja obeležen je ovih dana brojnim akcijama širom sveta i Srbije, a danas je obeležen i u Medveđi. Učešće su uzela deca iz osnovne i srednje škole u Medveđi, kao i radnici JKP Obnove.

Opština Medveđa ovu akciju sprovodi uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine, GIZ-a i NALED-a.

„Današnji dan je samo jedan u nizu kada čistimo našu okolinu. Ovaj dan je važan za sve nas, jer imamo za cilj da pokrenemo ustanove, organizacije, škole i pošaljemo jasnu poruku i motivišemo građane da samo zajedno, kontinuiranim akcijama i aktivnostima možemo da dođemo do krajnjeg cilja, a to je čistija, zdravija i zelenija Medveđa i njena okolina“ – istakao je predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić koji se u toku dana priključio đacima.

Svetski dan čišćenja je najveća volonterska akcija koja se održava već deset godina širom sveta sa ciljem da motiviše pojedince, organizacije i države da učestvuju u rešavanju problema zagađenja životne sredine otpadom. Podaci pokazuju da je u prošlogodišnjoj akciji učestvovalo 18 miliona ljudi iz više od 158 zemalja, a tom prilikom je sakupljeno više od 88.500 tona otpada.

(Kraj)