Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Međunarodni dan socijalnog rada

Savet za društvene delatnosti i Savet za zdravstvo GrO Srpske napredne stranke u Leskovcu je povodom Međunarodnog dana socijalnog rada danas organizovao humanitarnu akciju usmerenu ka osobama sa invaliditetom. Predsednik Saveta Danko Danković i Ana Janković Stojanović, član Saveta za zdravstvo, su tim povodom posetili Draganu Petrović i Oliveru Stojiljković koje boluju od mišićne distrofije kako bi im uručili pomagala koja su obezbeđena preko donacije. Gospođi Petrović je uručen antidekubitarni jastuk, a gospođi Stojiljković invalidska kolica. Ujedno su posetili i gospodina Srđana Tasića koji pati od multiple skleroze kako bi mu uručili hodalicu.

Obeležavanje Međunarodnog dana socijalnog rada je prilika da se kroz neformalan kontakt i dijalog sa građanima unapredi sistem socijalne zaštite, prilagođen osobama sa invaliditetom i njihovim potrebama. Prema rečima članova ova dva saveta, njihov rad je usmeren ka razvoju i unapređenju društvene zajednice u kojoj su ljudi najveća vrednost. „Zahvaljujući humanosti i odgovornosti članova i simpatizera Srpske napredne stranke na čelu sa predsednikom Gradskog odbora dr sci. med. Goranom Cvetanovićem koji je inicijator većine naših aktivnosti, uspeli smo da izađemo u susret brojnim sugrađanima kojima je pomoć neophodna.

Na taj način želimo svima da stavimo do znanja da stojimo na raspolaganju za svaki vid podrške,“ – kazao je Danković koji je preneo pozdrave predsednika Gradskog odbora porodicama kojima su uručena pomagala.

 

infocentarjug.rs