Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Međunarodni turnir u karateu „Jablanica open 2019“ održan u Medveđi

Dvadeset i dve ekipe sa oko 170 takmičara iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga, kao i ekipe iz Bugarske i Makedonije, uzelo je učešće na XV karate turniru „Jablanica Open 2019“ koje je održano 09. juna u Medveđi.


Organizator međunarodnog karate turnira je Sportski savez opštine Medveđe u saradnji sa lokalnom samoupravom i karate klubom “Jablanica” iz Medveđe.

Međunarodni karakter ovom turniru dale su ekipe iz Makedonije i Bugarske. Pored gostiju iz inostranstva učestvovala su deca iz karate klubova: Medveđe, Vlasotinca, Bojnika, Lebana, Leskovca, Vranja, Bujanovca, Bosilegrada i Pukovca. Učesnici su se takmičili pojedinačno u katama i borbama, i ekipno u katama.

Pobedu na turniru odneo je karate klub Feniks iz Vranja, drugo mesto zauzeli su karatisti iz Pukovca, a treće mesto Sportski savez karate sekcija iz Bosilegrada.


Turnir je svečano otvorio Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, koji je poželeo svim učesnicima dobar plasman i uspeh na takmičenju.

Medveđa je jako ponosna što je domaćin jednog ovakvog skupa. Karate je sport koji je najtrofejniji u Medveđi, a karate klub, osim što Medveđi donosi medalje sa državnih i međunarodnih takmičenja, omogućio je da Medveđa ponovo bude domaćin turnira ovakvog karaktera. Lokalna samouprava će i dalje podržavati sve što je vezano za sport u Medveđi, još više ulagati i izdvajati sredstva u sport jer je jedan od naših ciljeva da se deca i mladi okrenu sportu i rekreaciji i na taj način sklone sa ulice. Zahvaljujem svima koji su dali podršku turniru i koji Medveđu na najbolji način promovišu širom Srbije.”

 

(Kraj)