Društvo Lebane Niš Vesti

Međunarodni Letnji Akademski Kurs

Niška lokalna grupa Udruženja Studenata Tehnike Evrope – BEST Niš – ove godine organizuje 9. Međunarodni letnji akademski kurs pod nazivomPlay Your Own Game“   koji će trajati od 22. do 30. jula 2016. godine u Nišu. Na kursu će pored 25 odabranih studenata sa 96 evropskih univerziteta, takođe učestvovati i 15 studenata sa Univerziteta u Nišu. Kao učesnik, prisustvovaćete obrazovnom akademskom kursu međunarodnog karaktera, koji se organizuje u saradnji sa Univerzitetom u Nišu, kao i njemu pripadajućim fakultetima.

001

Akademski deo kursa se sastoji od 30 sati stručnih predavanja, treninga i radionica. Učesnici kursa će imati prilike da čuju osnove o vođenju IT projekata kao i alatima koje mogu da koriste za što efikasniji rad u timu. Novostečena znanja će odmah moći da primene prilikom razvijanja aplikacije i rada u mulitinacionalnom okruženju. Predavanja će držati profesori Univerziteta u Nišu, kao i predstavnici kompanija koji su vodeći u ovom sektoru.

002

Pored svog akademskog dela, značajan deo Međunarodnog Letnjeg Akademskog Kursa predstavlja i njegov kulturno-socijalni aspekat. Organizovanjem specifičnih događaja, poput Srpske Večeri i obilaska Niša, strani učesnici će imati priliku da se upoznaju sa kulturom i tradicijom našeg grada, naroda i zemlje. Sa druge strane, organizovanjem događaja poput Internacionalne Večeri, domaćim učesnicima će biti pružna prilika za upoznavanje kulture i tradicije svih zemalja odakle dolaze strani studenti. Ovo se može smatrati idealnom prilikom za domaće studente da upoznaju načine razmišljanja, život i provod svojih evropskih vršnjaka, i da im na delu pokažemo srpsko gostoprimstvo.

003

Cilj ovog kursa ima podizanje svesti studenata grada Niša o značaju komplementarnog obrazovanja u privatnom i profesionalnom životu. Pored ovog, kurs za domaće participante ima i višestruku kulturnu i socijalnu korist, jer se radom na projektu u sredini, gde se nalaze  različite vrste specijaliteta poput francuskih sireva, italijanskih vina, belgijskih čokolada, srpske gibanice i sl., koju ovaj kurs promoviše, na pravi način stiču vrlo bitna iskustva o stvaranju zdrave okoline za razvoj novih ideja koje pomažu ne samo individualni razvoj učesnika, nego i razvoj našeg regiona i zemlje u celini. Deset dana provedenih na kursu su nezaboravno iskustvo koje širi vidike i pruža novu perspektivu učesnicima, ali i stvara nova i trajna prijateljstva.

004

Za sve dodatne informacije i pitanja o medjunarodnom akademskom kursu posetite naš sajt www.bestnis.org.rs  ili nam pišite na nis@best.eu.org .

Vesti i dešavanja o drugim događajima i radu BEST-a možete pratiti na sajtu www.bestnis.org.rs

006