Lebane Vesti

Međuokružna smotra amaterskih pozorišta južne Srbije u Lebanu

Tradicionalna smotra amaterskih pozorišta održava se i ove godine u lebanskom domu kulture “Radan” od 23. do 28. maja. Za 6 dana smotre lebanska publika biće u prilici da vidi ukupno 13 predstava, od toga 3 dečije i to u terminima od 12 sati za decu, dok će predstave za odrasle biti u terminima od 17 i 20 sati.

Ove godine na smotri učestvuju amaterska pozorišta iz Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Suorganizatori ove tradicionalne manifestacije su Dom kulture „Radan“ iz Lebana i Surdulički kulturni centar-Surdulica. Ove godine na smotri će se predstaviti tri pozorišne grupe u kategoriji dečje scene i to iz Prokuplja i Surdulice i deset amaterskih pozorišnih grupa u okviru večernje scene iz  Vlasotinca, Dimitrovgrada, Prokuplja, Vranja, Bujanovca, Surdulice, Bele Palanke i Aleksinca. Ova manifestacija je od velikog značaja za opštinu Lebane doprinosi popularizaciji i širenju interesovanja za pozorišni amaterizam. Poslednjeg dana smotre biće podeljenje nagrade i ta za najbolju mušku i žensku ulogu, najbolju muziku, scenografiju i najbolju predstavu.

Kao naglašavaju iz lebanskog doma kulture cena karte će biti simbolična, za dečju scenu 50 dinara, a za večernju 100 dinara.      

Program smotre možete pogledati ovde:      

Program smotre po danima 01     Program smotre po danima 02