Medveđa Vesti

Medveđa: Danas obeležena godišnjica bombardovanja

Danas je kod Spomen česme na trgu u Medveđi obeležena godišnjica bombardovanja SRJ polaganjem cveća i odavanjem pošte žrtvama minutom ćutanja.

24.03.2016. 1
Obeležavanju godišnjice su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, boračkih organizacija, članovi porodice palih boraca i građani opštine Medveđa.
Nakon polaganja cveća na spomen česmu, prisutnima se obratio predsednik opštine dr Nebojša Arsić.

24.03.2016. 4
“Prošlo je sedamnaest godina od kako je bombardovana naša zemlja. Ovo je dan tužnog i molitvenog sećanja na one koji su nastradali na tlu naše otadžbine i one koji su pali braneći svoje domove i svetinje, sećanje na one koji su dali svoje živote za slobodu srpskog naroda i drugih naroda koji sa njima žive u prijateljstvu. Tokom bombardovanja naša država pretrpela je velika razaranja, međutim, materijalnu štetu možemo nadoknaditi, ali izgubljene živote ne možemo vratiti, ali zato moramo čuvati uspomenu na sve one koji su dali živote za našu slobodu i zbog toga svi zajedno moramo raditi na tome da se ovakve tragedije više nikad ne ponove i da naša zemlja više nikada ne bude ugrožena“ – rekao je Arsić i dodao da zbog istine i želje da se nikada ne ponovi ovakav događaj, opština Medveđa nikada neće zaboraviti imena i prezimena poginulih boraca čija su imena na ovoj spomen ploči.
Slava Bogosavljević Predragu, Milenović Branku, Jezdić Dejanu i svim stradalim u Nato bombardovanju!
Prisutnima se takođe obratio predsednik boračke organizacije, Milisav Miletić iznoseći podatke o broju žrtava i materijalnim štetama sa osvrtom na nemilosredno rušenje jedne zemlje.