Medveđa Vesti

MEDVEĐA: ODRŽANA KONFERENCIJA NA TEMU ODRŽIVOG KORIŠĆENJA BIOMASE

U okviru projekta „Promocija efikasnog i održivog korišćenja bioenergije u južnoj Srbiji – Energija drveta za južnu Srbiju“, juče je u opštini Medveđa održana konferencija na temu održivog korišćenja biomase za energetske potrebe u Jablaničkom okrugu.
Konferenciju je otvorio predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić.

 

 

YYYYYYYYYYYYY
„Čast nam je i zadovoljstvo da smo domaćini jednog ovako bitnog skupa. Tema je jako korisna jer kao što i sami znate Medveđa je prebogata i skoro 70 posto zemlje je pod šumama. Ove potencijale je potrebno iskoristiti u cilju zapošljavanja i zadržavanja mladih u Medveđi“ – rekao je Arsić.

BIOMASA2
Govornici na konferenciji su podelili znanje i sopstvena iskustva stečena implementacijom ovakvih projekata, koja će učesnicima pomoći da lakše identifikuju i prevaziđu prepreke u svojim sredinama za realizaciju složenih projekata iz oblasti upotrebe biomase za proizvodnju energije.

BIOMASA
Organizator je Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinskog okruga, koji uz pomoć programa realizuje projekat „Promocija efikasnog i održivog korišćenja bioenergije u južnoj Srbiji“ je bilateralni program između Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke a glavni politički partner je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije.

yyy