Medveđa Vesti

Medveđani obeležili lekarsku slavu u Sijarinskoj banji

Obredom sečenja slavskog kolača medicinski radnici iz Medveđe danas su obeležili svoju slavu u hotelu „Gejzer“ u Sijarinskoj banji.

4

Obeležavanju slave su pored lekara i ostalih radnika Doma zdravlja prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine dr Nebojšom Arsićem, kao i predstavnici drugih javnih preduzeća i ustanova. Domaćin slave ove godine, koji je organizovao prijem za goste u hotelu u Sijarinskoj banji, je direktor Doma zdravlja u Medveđi dr Dragan Anđelković koji je mesto domaćina, za narednu godinu, predao Mariji Gikić.

3

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić, danas je čestitao slavu svim kolegama zdravstvenim radnicima kao i vernicima koji slave ove svetitelje.

5

Sveti Kozma i Damjan, Sveti Vrači, tj. 14 novembar je dan kada se obeležava esnafska slava lekara. Lekarska komora Srbije je 2007. godine zvanično proglasila taj dan svojom slavom. Sveti Kozma i Damjan su braća po telu i duhu , poreklom iz Azije, od majke hrišćanke i oca neznabošca. Učili su se raznim „lekarijama“, rezultati njihovog lečenja bili su impresivni, začudžujući i često iscetliteljski.

 

Dragana Bajović Milošević