Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Politika Sijarinska banja Vesti

MEDVEĐA: Arsić održao sastanak sa predstavnicima mesnih zajednica i političkih partija – Tema projekcija budžeta za 2019. godinu

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić održao je u proteklih nedelju dana sastanke sa predstavnicima mesnih zajednica na teritoriji opštine Medveđa, kao i sa predstavnicima političkih stranaka kako bi uključio i obuhvatio sve relavantne činioce u projekciji budžeta za 2019. godinu.

Budžet opštine Medveđa će biti projektovan i na osnovu predloga građana, koji su u proteklom periodu imali mogućnost da svoje sugestije predlože putem pisanih predloga, koji su mogli da dostave u prostorijama Opštinske uprave, trenutno izmeštene u zgradi Komiteta.

Na sastanku sa mesnim zajednicama tema je bila sumiranje rezultata u tekućoj godini, gde su predsednici MZ mogli da iznesu svoje probleme kako bi se u projektovanju budžeta za 2019. godinu imalo u vidu šta je alarmantno, koji su problemi i koje su to relacije u putnoj i atarskoj infrastrukturi koje treba najpre raditi.

“Ono što će biti prioritet po svim mesnim zajednicama i za sledeću godinu je sređivanje atarskih puteva. Uprkos dosta odrađenih pravaca u ovoj godini, opština Medveđa je razuđeno naseljena i dosta je zahteva stizalo tokom godine za rešavanje putnih problema. Pored ovog, građani su se obraćali za pomoć i povodom čestih prekida u napajanju električnom energijom, autobuskim prevozom, kao i slabim signalom mobilne telefonije po mesnim zajednicama. Inicirali smo sastanak sa predstavnicima EPS-a iz Leskovca koji će pomoći u rešavanju problema. Upućen je dopis i nadležnom ministarstvu kako bi probleme sa napajanjem po mesnim zajednicama rešili što hitnije. U toku nedelje počinje akcija raščićavanja elektro mreže, nabaviće se novi rastavljač i popraviti postojeća dva, dok će se na Tularskom pravcu zameniti dotrajali drveni stubovi.

Strateški je bitno i to da će se nastaviti druga linija napajanja, tkz. prstenasto napajanje od Klajića ka Medveđi, kako bi stanovnici opštine Medveđa imali alternativno napajanje električnom energijom”– istakao je dr Nebojša Arsić.

U pripremi je izmena Statuta opštine Medveđa u skladu sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi, kojim će se naći rešenje da sve mesne zajednice u skladu sa Zakonom dobiju svoje legalne i legitimne predstavnike, obzirom da u mnogim mesnim zajednicama nema izabranih lica koji će ih voditi. Predsednik opštine je predložio da se u narednom periodu još više radi na saradnji sa mesnim zajednicama.

Na sednici Opštinskog Veća zajednički stav je da treba znatno više sredstava izdvojiti za poljoprivredu, puteve, omladinu i podsticanje širenja porodice.

Sredstva planirana za Budžet u 2019. godini odrediće se prioritetno, pri čemu će se nastojati da se u okviru budžetskih rezervi što više izađe u susret građanima.

(Kraj)