Hronika Medveđa Vesti

MEDVEĐA: Izbio požar u prostorijama Crvenog krsta

U prostorijama Crvenog krsta jutros je izbio požar koji je kako se predpostavlja izazvan varničenjem osigurača u razvodnom ormanu.

Zaposleni su uspeli da lokalizuju požar, a brzom intervencijom vatrogasne jedinice u Medveđi požar je u potpunosti ugašen. Na sreću, nema povređenih, a materijalna šteta se procenjuje.

Uznemireni upošljenici ove ustanove su rekli da su se u jednom trenutku uplašili, jer je požar izbio na ulazu u objekat, a da su na prozorima postavljene rešetke, te bi evakuacija u slučaju širenja požara bila gotovo nemoguća. Zahvaljujući prisebnosti, ali i adekvatnim delovanjem, izbegnuta je veća nesreća.

Ovo je drugi put da iz strujomera izbije požar.

„Pored ovog dešavanja, podelili smo 500 obroka korisnicima Narodne kuhinje i stanovnicima sa sela (pijačni dan). Zastoja u radu nije bilo. Želim da obavestim širu javnost da su profesionalnost i mudrost radnika Crvenog krsta za svaku pohvalu. Njihovo brzo reagovanje, spretnost, profesionalnost, odlučnost i mudrost rezultiralo je da montažna zgrada koja je u službi CK od 1958. godine i dalje ostane tu da se u njoj hrani i pomaže 2500 stanovnika opštine Medveđa“ – stoji u obaveštenju na zvaničnoj fb stranici Crvenog krsta iz Medveđe.

 

Foto:Crveni krst Medveđa